Hernieuwbare energie

BSM Technieken

Bent u op zoek naar een loodgieter voor het realiseren van uw hernieuwbare energie project? Dan bent u bij BSM Technieken uit Borgloon aan het juiste adres voor het plaatsen, herstellen en onderhouden van alle soorten installaties.

Waarom gebruik maken van hernieuwbare energie? 

Hernieuwbare energie is duurzame energie die mens- en milieuvriendelijk is en ons leefmilieu niet schaadt. Alle hernieuwbare energiesystemen die wij plaatsen maken gebruikt van natuurlijke en onuitputtelijke energiebronnen zoals in de meeste gevallen de zon maar ook wind, water en geothermische energie (warmte uit de aardbodem) zijn mogelijke energiebronnen voor deze systemen.

Airco Sint-Truiden

Hoe gebruik maken van hernieuwbare energie in uw woning?

Zonneboilers

Op zoek naar een energiezuinige en duurzame manier om uw sanitair water op te warmen?

Kies voor een systeem met zonneboiler. Zonneboilers bestaan uit zonnecollector die op het dak geplaatst worden. De zonnecollector neemt da warmte van de zon op en verwarmt zo het water dat in het voorraadvat zit. Dit water wordt dan gebruikt als uw sanitair water. Indien er toch te weinig zon is op een bepaald moment hoeft u zich geen zorgen te maken het water kan ook bijverwarmd worden om op de gewenste temperatuur te blijven.

Wij plaatsen enkel de meest kwalitatieve zonneboilers, deze mogen dan wel een flinke investering zijn maar met een Zonneboilers bespaart u meteen heel wat op uw energiefactuur. Ter vergelijking: een zonneboiler verbruikt 50% minder energie dan een traditionele boiler.

Wat met mijn bestaande verwarmingsinstallatie?

Zonneboilers kunnen geïnstalleerd worden voor alle soorten verwarmingssystemen: Of u nu gebruik maakt van een condensatieketel op stookolie of gas, een stookinstallatie of een warmtepomp, alle installaties zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een zonnesysteem.

Ventilatie

Bent u van plan een nieuw ventilatie systeem te laten plaatsen of heeft u reeds een bestaand ventilatiesysteem?

Bij BSM Technieken hebben we ons gespecialiseerd in alle soorten ventilatiesystemen met hernieuwbare energie.

De meeste ventilatiesystemen zorgen ervoor dat gebruikte binnenlucht rechtsreeks vervangen wordt door verse buitenlucht. Omdat de binnenlucht meestal verwarmd wordt is deze vaak warmer dan de buitenlucht en moet de verse buitenlucht die de woning binnen komt via de ventilatie opnieuw verwarmd worden waardoor je energieverbruik stijgt.

Bij BSM Technieken zorgen wij voor de ideale oplossing: een ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

Dit systeem zorgt ervoor dat de warmte van de binnenlucht eerst wordt afgegeven aan de verse buitenlucht voordat deze binnenkomt. Door gebruik te maken van een ventilatiesysteem met warmterecuperatie gaat er dus geen warmte verloren wat een gunstig effect heeft op het E-peil van uw woning maar u zal dit ook merken op uw energiefactuur door het lager energieverbruik.

Warmtepompen

Wenst u een milieuvriendelijk verwarmingssysteem in uw woning met een laag energieverbruik?

Denk dan aan warmtepompen. Een warmtepomp zorg voor een zuinige en aangename verwarming in uw woning. BSM Technieken is gespecialiseerd in alle soorten warmtepompen en heeft voor elke klant de juiste warmtepomp. Zowel voor particulieren met een woning als voor bedrijven en grote gebouwen vind BSM Technieken steeds de juiste oplossing.

Door gebruikt te maken van warmtepompen zorgt u voor een milieuvriendelijke oplossing. Warmtepompen halen het grootste deel van de warmte uit natuurlijke bron zoals de buitenlucht, grondwater of bodem. De keuze van de warmtepomp zal afhangen van de beschikbare energiebron en het beschikbare budget.

Water/water warmtepomp

Deze warmtepomp haalt haar warmte uit het grondwater. Deze warmte zal gebruikt worden voor de waterverwarming en de centrale verwarming.
Om een goede werking te kunnen garanderen, is het belangrijk dat er voldoende grondwater aanwezig is en dat het water geen contact heeft met de buitenlucht.

Lucht/water warmtepomp

Lucht is gedurende het hele jaar en voor iedereen beschikbaar. De installatie van deze warmtepomp is relatief eenvoudig en budgetvriendelijke.
Het nadeel is wel dat de lucht in de wintermaanden koud kan zijn, waardoor er een extra warmtebron moet worden voorzien die de warmtepomp zal ondersteunen.

Aarde/water warmtepomp

Deze warmtepomp haalt haar energie uit de bodem. De opgewekte warmte wordt gebruikt om het water van de verwarming op te warmen. De gemiddelde aardetemperatuur gedurende het hele jaar schommelt tussen de 8 en de 12°C.

Lucht/lucht warmtepomp

Dit systeem haalt haar warmte uit de lucht. De gegenereerde warmte wordt echter niet verbonden met de centrale verwarming, maar wel rechtstreeks aangesloten op ventilatoren in huis. Het is een heel betaalbaar systeem.

Dit type wordt vaak gebruikt als extra verwarming en kan ook ingesteld worden als airconditioning tijdens de zomermaanden.

Kies voor hernieuwbare energie met BSM Technieken:

 • Zonneboilers
 • Warmtepompen
 • Airconditioning
 • Ventilatie
 • Aardwarmtewisselaars
 • Warmtepompboilers
 • Thermische zonnepanelen
 • Hybride verwarmingssystemen (combinatie van verschillende hernieuwbare energiesystemen)

Airconditioning

Heeft een woning of kantoor en wenst u een optimale luchtbehandeling en een gezond binnenklimaat? 

Voor het installeren van alle soorten airconditioning slechts één adres: BSM Technieken.

BSM Technieken is gespecialiseerd in airconditioning en geeft u graag advies over de verschillende soorten airconditioning, welke het beste zou passen in uw situatie en hoe deze het best te combineren met andere hernieuwbare energiesystemen in uw huis of gebouw. Zo kan u bijvoorbeeld een airconditioning combineren met een warmtepomp.

Wenst u graag meer informatie over de mogelijkheden, heeft u vragen of wenst u advies voor het plaatsen van een airconditioning systeem bij u thuis of op kantoor? Contacteer vrijblijvend zaakvoerder Jochen Bessemans van BSM Technieken en wij helpen u meteen verder.

Heeft u reeds een bestaande installatie en heeft u een defect of heeft uw installatie nood aan een onderhoudsbeurt? Ook voor onderhoud en herstellingen kan u op ons rekenen!

Waarom kiezen voor BSM Technieken?

 • Zelfwerkende zaakvoerders
 • Gespecialiseerd in hernieuwbare energie door bijscholing en ervaring
 • Professionele en moderne technieken
 • Steeds bereikbaar voor interventies en reparaties
 • Duidelijke afspraken en correcte prijzen
 • Snelle opvolging en uitstekende naservice
 • Wij werken zowel voor particulieren, bedrijven als syndicus
 • Problemen met uw leidingen of sanitair? Wij denken met je mee en zorgen voor een oplossing!